bedrijf

There are no translations available.

HL Hogervorst is een bloembollen kwekerij & broeierij. Wij telen 8 ha hyacinten en 3,5 ha narcissen in de omgeving van Noordwijk / Noordwijkerhout en in Noord Holland. Door middel van het ruilen van land zorgen wij voor vruchtwisseling ter bevordering van de kwaliteit van de bollen. Op deze wijze is een stuk minder toevoeging van meststoffen en gewasbescherming noodzakelijk. In Frankrijk (Bretagne & Bordeaux) laten wij via contractteelt 1 ha hyacinten en narcissen telen. Het voorjaar is daar vroeger dan in Nederland. Het resultaat is dat wij vanaf half oktober de eerste bollen op pot kunnen afleveren.

hl5640 vogelhuis mini trio

Verrassend

Wij maken, naast een breed assortiment bol op pot, een jaarlijks vernieuwend aanbod aan toegevoegde waarde. Met de colormania collectie beiden wij een onderscheidend product op de markt.

 
 

hl5143n-life-is-beautiful

Verantwoord

HL Hogervorst produceert met respect voor mens & milieu. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, watergift, energie en afval wordt geregistreerd en waar mogelijk geminimaliseerd. De producten zijn traceerbaar. En de producten worden onder goede en veilige arbeidsomstandigheden geproduceerd. Dit zijn een aantal voorbeelden die wij van groot belang vinden.

Wij zijn MPS-A, MPS-GAP en MPS-SQ gecertificeerd. Onze producten kunnen onder het Fair Flower Fair Plant (FFP) label verkocht worden.

 
 

hl5231  hl5233 rond keramiek rue des bulbes trio

Vertrouwd

HL Hogervorst zorgt decennia lang voor een bol op pot met een hoog kwaliteitsniveau. Ons team heeft vakkennis in het kweken van goede bollen. In het bol op pot siezoen wordt het team uitgebreid met jaarlijks vast terugkerende ervaren collega's. Gezamenlijk zorgen we in het bol op pot seizoen voor de flexiblteit, maatwerk en service die u van ons verwacht.

 

 

 

Levensloop bol op pot

De levensloop start bij het vermeerderen van hyacinten (hollen van bollen). Na temperatuurbehandelingen, planten, strodekken, uitzoeken, bemesten, rooien, drogen en sorteren zijn de grote maten bollen gereed om opgeplant te worden op een pot. De kleine maten zullen wederom op het land geplant worden. Dit proces van een jaarrond neemt bij een hyacint, vanaf het moment van vermeerderen tot het opplanten op een pot, 3 a 4 jaar in beslag.

Vanaf augustus starten wij met het opplanten van de bollen op pot op de diverse potmaten. De opgeplante bollen worden bij een passende temperatuur bewaard in de cel, waar het groeiproces plaats vindt. Uiteindelijk worden de bollen op pot in de kas geplaatst om te groeien en te kleuren naar een prima af te leveren bol op pot.

In de kas maken wij de bestellingen klaar. Wij rapen de orders op kleur of gemengd, in diverse trays of dozen, met of zonder etiket etc. De vraag van de klant staat centraal.

 

Team

In het bedrijf werken naast Gert-jan Hogervorst, de eigenaar, en zijn vrouw Sandra Hogervorst, vijf vaste medewerkers. Dit team wordt regelmatig aangevuld met een aantal uitzendkrachten. Tevens komen er in de winter een aantal vaste mensen jaarlijks hun diensten verlenen. Gezien de diversiteit aan aanbod en aan wensen van klanten is het prettig om dit met een ervaren en enthousiast team te kunnen doen.

Het bedrijf HL Hogervorst is gestart in 1969 door Harry Hogervorst (overleden juli 2008), de vader van Gert-jan. Diverse teelten zijn gepasseerd, waarbij het kweken van bollen vanaf de start al plaatsvindt. Sinds 1980 heeft het bedrijf zich toegelegd op het broeien van bol op pot en heeft dit uitgebreid tot hoofdactiviteit. Nadat Gert-jan samen met zijn vader en moeder een maatschap hebben gevormd in 1992, heeft Gert-jan de inmiddels omgeturnde BV in 2003 overgenomen.